Conceptes i normalitzacióMedi ambientQualitat

» En revisió les Normes ISO 9001 i ISO 14001: Preparant-se per a un Futur més Sostenible

En un esforç per millorar la qualitat i la gestió ambiental a tot el món, l’Organització Internacional de Normalització (ISO) ha posat en marxa la revisió de dues de les normes més conegudes: ISO 9001 (sistemes de gestió de la qualitat) i ISO 14001 (sistemes de gestió ambiental).

Aquestes normes, àmpliament adoptades per organitzacions de totes les mides, estan sent actualitzades per adaptar-se a les necessitats canviants i els desafiaments del segle XXI.

La revisió té com a objectiu no només mantenir la rellevància d’aquestes normes, sinó també preparar les organitzacions per a un futur més sostenible. S’espera que les noves versions vegin la llum al llarg del 2025, i que incloguin enfocaments més integrats, més èmfasi en la responsabilitat social i una consideració més gran dels impactes ambientals.

En resum, aquestes revisions no només afectaran les organitzacions que ja han implementat aquestes normes, sinó que també influiran en la manera com les empreses operen i es relacionen amb el món que les envolta.

Per a més informació sobre com participar al Comitè UNE de Gestió de la qualitat i avaluació de la conformitat, escriu a: normalizacion@une.org

Sobre l'Autor

Sóc gestora de continguts digitals i especialista en normativa. Enginyers Industrials de Catalunya

Comentaris