Energia i instal·lacions

» Guia d’orientacions als municipis per al foment de l’autoconsum.

L’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE) ha publicat la Guia d’orientacions als municipis per al foment de l’autoconsum.

Aquesta guia es realitza en compliment de la Mesura 4 del Full de Ruta de l’Autoconsum i forma part dels termes compromesos en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El document conté orientacions als municipis per al foment de l’autoconsum i, s’hi resumeix els elements fonamentals de la tramitació municipal que resulta aplicable a les instal·lacions en autoconsum, fonamentalment a l’autoconsum amb tecnologia solar fotovoltaica ubicades sobre cobertes i edificacions.

Tot i que el compliment de la normativa elèctrica no és competència municipal, aquesta guia conté un apartat que descriu els conceptes fonamentals extrets de la normativa elèctrica i les principals autoritzacions que les instal·lacions d’autoconsum han d’obtenir, ja que depèn de la mida de la instal·lació (en termes potència) i pot servir de guia als tècnics municipals per valorar-ne la complexitat i la magnitud de les actuacions que impliquen.

Sobre l'Autor

Sóc gestora de continguts digitals i especialista en normativa. Enginyers Industrials de Catalunya

Comentaris