Energia i instal·lacions

» Com optimizar la potència elèctrica contractada destinada a empreses?

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha creat una nova eina per optimitzar la potència contractada destinada a empreses (Només disponible en català).

L’aplicació, que funciona amb el programa Excel i és d’ús lliure, permet als usuaris conèixer quina és la potència elèctrica que els surt més econòmica contractar d’acord amb el seu consum, per així poder gestionar la petició de canvi de potència amb la seva distribuïdora o comercialitzadora i començar a estalviar diners de seguida.

L’eina es divideix en dues:

  • una per a les empreses amb una potència contractada entre 15 kW i 50 kW,
  • i una altra per a les empreses amb una potència contractada superior a 50 kW.

Aquests rangs cobreixen tant des de grans empreses i pimes manufactureres fins a petits comerços i empreses de serveis, aquestes darreres són les que molt sovint no poden disposar de personal especialitzat en la gestió energètica. Les administracions locals i supralocals també en són un usuari potencial.

Només tenint a mà la informació sobre el consum energètic de l’empresa, que està disponible de manera gratuïta al portal de la seva companyia elèctrica, l’usuari pot elaborar el seu diagnòstic en només uns minuts. Després, s’haurà d’adreçar a la seva companyia perquè li modifiqui la potència contractada.

L’aplicació incorpora tots els canvis normatius que han entrat en vigor al mes de juny, i que afecten els costos regulats de la factura elèctrica. Aquests canvis poden suposar l’increment del rebut per a determinats perfils de consumidors d’electricitat, i per això l’ICAEN recomana a totes les empreses que facin una revisió del cost que els suposa la potència que tenen contractada en l’actualitat, i que comprovin si aquesta és la que necessiten. La nova normativa també preveu una modificació anual dels costos regulats, de manera que també s’aconsella actualitzar cada any aquest càlcul.

Sobre l'Autor

Sóc gestora de continguts digitals i especialista en normativa. Enginyers Industrials de Catalunya

Comentaris