i vol proporcionar a tots els agents implicats en la producció i gestió dels residus (administracions, productors i gestors de residus i ciutadans) unes directrius bà siques per a classificar un residu segons la normativa vigent.
Tot productor o posseïdor inicial de residus està obligat a subministrar a les empreses autoritzades per a la gestió de residus, la informació necessà ria per un correcte tractament i eliminació, el que inclouria la classificació d’aquests residus.
La classificació d’un residu com a perillós o no perillós és important per als productors i gestors de residus, i s’ha de tenir en compte des de la generació del residu fins al seu tractament final, atès que la classificació d’un residu com a perillós comporta una sèrie d’obligacions legals pel que fa a l’etiquetatge, envasat, barreja, emmagatzematge i transport.
La guia inclou:
- Definicions i conceptes
- Normativa aplicable
- Metodologia per a la classificació dels residus
- Contingut mÃnim de l’informe de classificació d’un residu
I en els seus annexos, informació sobre:
- Avaluació de caracterÃstiques de perillositat (HP 1 a HP 15)
- Â Mostreig
- Mètodes analÃtics
- Fonts d’informació per a la classificació de les substà ncies
- Llista de substà ncies “més perilloses possibles” per a cada caracterÃstica de perillositat
Comentaris