Energia i instal·lacionsMedi ambient

» Full de Ruta de l’Autoconsum

A proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), el Consell de Ministres va aprovar el desembre passat el Full de Ruta de l’Autoconsum.

Aquest document té com a principal motivació identificar els reptes i oportunitats i establir mesures per al compliment. del potencial de desenvolupament del sector, per la qual cosa al Full de Ruta s’estableixen els objectius següents:

  • Establir el potencial de penetració de l’autoconsum per tipus de consumidor.
  • Establir les línies d’actuació per promoure l’autoconsum renovable, situant el ciutadà al centre del sistema energètic, i activar-ne l’ús com a eina clau en la lluita contra la pobresa energètica.
  • Desenvolupar instruments per promoure’n l’ús compartit.
  • Facilitar la implantació d’aplicacions en àmbits com l’industrial o de sector serveis en un context de reactivació econòmica, així com al sector públic.
  • Desenvolupament de l’autoconsum com a palanca per a la generació ràpida d’activitat i ocupació, tant directament com mitjançant l’efecte sobre les diferents cadenes de valor locals i l’estalvi en costos energètics de consumidors i indústria.

Sobre l'Autor

Sóc gestora de continguts digitals i especialista en normativa. Enginyers Industrials de Catalunya

Comentaris