Energia i instal·lacions

» Convocatòria d’Experts per prestar assistència tècnica a comunitats d’energia rurals.

El Rural Energy Community Advisory Hub (Centre d’Assessorament de la Comunitat d’Energia Rural RECAH) és una iniciativa de la Comissió Europea, que té com a objectiu accelerar el desenvolupament de projectes comunitaris d’energia sostenible a les zones rurals europees.

Aquest Centre busca experts que puguin oferir assistència tècnica a aquesta modalitat de comunitats d’energia i la prestació de servei s’oferirà a tota la Unió Europea.

Aquest suport inclourà una àmplia gamma de serveis adaptats a les necessitats de les comunitats energètiques rurals en les següents categories:

  • assistència financera i d’inversió,
  • assessorament relacionat amb la tecnologia i el sistema,
  • suport legal/normatiu,
  • suport de comunicació, i
  • desenvolupament de capacitats i transferència de coneixement.

Els experts en comunitats energètiques rurals interessats a participar en aquesta iniciativa han de completar aquest formulari i enviar-lo abans del 31-12-2022. La convocatòria s’obrirà el dilluns 05-09-2022.

El RECAH contactarà amb els candidats segons les necessitats dels beneficiaris. La postulació a aquesta convocatòria no en garanteix la selecció. Els dubtes i consultes es poden fer a través del correu electrònic recah@ecorys.com.

D’altra banda, per tal de presentar el programa d’assistència tècnica, el 12-09-2022 el RECAH celebrarà un esdeveniment per llançar oficialment el programa d’assistència tècnica directa a les comunitats energètiques rurals. La trobada explicarà el procés de sol·licitud i les condicions per ser considerat com a beneficiari.

A l’esdeveniment, els assistents rebran una guia sobre com sol·licitar assistència tècnica, pas a pas sobre, incloent l’emplenament i l’enviament del formulari de sol·licitud de manera electrònica, a través d’EUSurvey. Aquesta guia estarà disponible a la pàgina web un cop s’obri la convocatòria de sol·licituds.

Més informació a https://rural-energy-community-hub.ec.europa.eu

Sobre l'Autor

Sóc gestora de continguts digitals i especialista en normativa. Enginyers Industrials de Catalunya

Comentaris