Energia i instal·lacions

» Consulta pública. Full de ruta de l’autoconsum

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el repte demogràfic sotmet a consulta pública l’esborrany del full de ruta de l’autoconsum.

Amb la publicació d’aquest Full de Ruta de l’Autoconsum, es pretén abordar i millorar les ineficiències detectades a l’autoconsum i les inquietuds expressades dins de la consulta pública prèvia realitzada.

Té com a principal motivació identificar els reptes i oportunitats i establir mesures per al compliment del potencial de desenvolupament del sector, per la qual cosa al Full de Ruta s’estableixen els següents objectius:

  • Establir el potencial de penetració de l’autoconsum per tipus de consumidor.
  • Establir les línies d’actuació per promoure l’autoconsum renovable, situant el ciutadà al centre del sistema energètic, i activar-ne l’ús com a eina clau en la lluita contra la pobresa energètica.
  • Desenvolupar instruments per promoure’n l’ús compartit.
  • Facilitar la implantació d’aplicacions en àmbits com l’industrial o sector serveis en un context de reactivació econòmica, així com en el sector públic.
  • Desenvolupament de l’autoconsum com a palanca per a la generació ràpida d’activitat i ocupació, tant directament com mitjançant l’efecte sobre les diferents cadenes de valor locals i l’estalvi en costos energètics de consumidors i indústria.

El Termini per presentar al·legacions finalitza el 29 de novembre de 2021 i es poden remetre a l’adreça de correu: bzn-autoconsumo@miteco.es indicant a l’assumpte: “Esborrany del Full de Ruta d’Autoconsum”.

Sobre l'Autor

Sóc gestora de continguts digitals i especialista en normativa. Enginyers Industrials de Catalunya

Comentaris