Edificació i construccióEnergia i instal·lacions

» Com tramitar una instal·lació d’autoconsum?

IDAE ha actualitzat la guia professional de tramitació de l’autoconsum que descriu els passos necessaris per a la tramitació d’instal·lacions de generació en autoconsum, tant per a instal·lacions d’autoconsum individual, com per a instal·lacions en autoconsum col·lectiu

Aquesta versió incorpora les darreres modificacions normatives de la regulació de l’autoconsum com els coeficients de repartiment variables en autoconsum col·lectiu, la flexibilització de condicions a l’autoconsum a través de xarxa i l’eliminació d’avals en els tràmits d’accés i connexió fins a 100Kw.

També amplia el detall dels tràmits relatius a les notificacions operacionals i els exemples de connexió.

Finalment, incorpora els darrers procediments administratius posats en marxa per les comunitats autònomes per autoritzar i legalitzar les instal·lacions d’autoconsum.

La guia es dirigeix ​​al públic en general, però més específicament a les empreses instal·ladores que desenvolupen i executen instal·lacions de consum.

També estan disponibles els models a emplenar per comunicar a l’empresa comercialitzadora la modalitat d’autoconsum a la qual el consumidor desitja acollir-se.

Com informació simplificada es va editar una Guia pràctica per convertir-se en autoconsumidor en 5 passos.

Si vols ampliar els coneixements a l’àmbit energètic, et recomanem els següents cursos:

Sobre l'Autor

Sóc gestora de continguts digitals i especialista en normativa. Enginyers Industrials de Catalunya

Comentaris