Energia i instal·lacions

» Anàlisi de l’estat actual de l’emmagatzematge darrere del comptador a Espanya.

L’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE) ha publicat l’Anàlisi de l’estat actual de l‘emmagatzematge darrere del comptador a Espanya.

Aquest document és un informe d’orientació dels sistemes d’emmagatzematge darrere del comptador a Espanya, és a dir, aquells sistemes associats a consumidors residencials, comercials o industrials. És important diferenciar aquest tipus de sistemes dels que se situen davant del comptador, que inclouen aquells sistemes connectats directament a les xarxes de distribució o transport i amb més dimensions associades, una de les variables clau a l’hora de definir la rendibilitat de les diferents tecnologies d’emmagatzematge disponibles. En aquest sentit, el document no entra en la descripció d’aquelles solucions que estan guanyant protagonisme a les instal·lacions a major escala, com ara l’emmagatzematge energètic mitjançant sals foses o l’hidrogen, encara que en el futur l’evolució tecnològica i econòmica del mercat pot obrir la possibilitat que aquestes noves tecnologies siguin també cost-eficients per al consumidor final.

Aquest informe d’anàlisi està estructurat de la següent manera:
– Presenta una definició dels sistemes d’emmagatzematge darrere del comptador i fa una anàlisi de les diferents tecnologies d’emmagatzematge d’energia, posant èmfasi en les tecnologies més susceptibles de ser utilitzades a les instal·lacions dels consumidors finals.
– Descriu les barreres tecnològiques, del mercat elèctric, econòmiques, regulatòries i d’operació existents actualment per al desenvolupament d’aquest tipus de sistemes.
– Analitza la rendibilitat dels sistemes d’emmagatzematge en diferents sectors.
– Defineix i mostra diversos exemples de nous models de negoci vinculats als sistemes d’emmagatzematge situats darrere del comptador
– Mostra la cadena de valor i el posicionament del sector industrial espanyol.
– I finalment, mostra les conclusions del document.

Sobre l'Autor

Sóc gestora de continguts digitals i especialista en normativa. Enginyers Industrials de Catalunya

Comentaris