Tecnologies de la informació

» Consulta pública. Unió Europea. Llei de Xips.

Els xips semiconductors són fonamentals per a l’economia digital. Gràcies a ells, els telèfons intel·ligents, automòbils, aplicacions, infraestructures i altres, funcionen.

Durant l’any passat, Europa ha estat testimoni de l’alteració en el subministrament de xips, fet que ha provocat la seva manca a molts sectors europeus.

Per aquest motiu i com a recomanació de la Unió Europea als Estats, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, sotmet a consulta pública el Reglament que estableix un marc de mesures per reforçar l’ecosistema europeu de semiconductors (Llei de Xips).

Aquesta proposta té per objecte assolir l’objectiu estratègic d’augmentar la resiliència de l’ecosistema europeu de semiconductors i incrementar-ne la quota de mercat mundial. També busca facilitar la ràpida adopció de nous xips per part de la indústria europea i augmentar-ne la competitivitat. Per això, cal atraure inversions destinades a instal·lacions de producció innovadores, comptar amb treballadors qualificats, però també estar en condicions de dissenyar i produir els xips més avançats que definiran els mercats del futur, desenvolupar capacitats i poder provar dissenys innovadors, i desenvolupar els seus prototips, a través de línies pilot en estreta col·laboració amb els seus sectors verticals industrials.

El termini per presentar al·legacions finalitza el 29-03-2022 i s’han d’enviar a l’adreça industriaconectada4.0@mincotur.es

Els documents a consultar són:

Sobre l'Autor

Sóc gestora de continguts digitals i especialista en normativa. Enginyers Industrials de Catalunya

Comentaris